Péntek, 2024-05-03, 14:22
Üdvözöllek Vendég

Kategóriák
Honlap-menü
Szavazás
Legyen-e felnőtt(+18) tartalom?
Összes válasz: 360
rekklám
Free TopSite

the free SMS application to send free messages from mobile
Send Free SMS from web

Keresés
Ip

IP ellenőrző

Block title
free counters
Meta tagek
Block title
Nyitólap » 2010 » Március » 14 » Találjuk fel magunkat-Apró fortélyok-praktikák2010.03.14
01:28
Találjuk fel magunkat-Apró fortélyok-praktikák2010.03.14
Mivel manapság sok a betegség és a gyógyszerek túl drágák lassan vissza térünk a természet gyógyuláshoz,igy hát jól tudni mit szabad és mit nem enni,vagy inni igaz?-

Petrezselyem (Petrioselinum Crispum) (TEA)

A petrezselyem vizelethajtó gyógynövény, amelyet hagyományosan a legkülönfélébb fajta vizenyő, például az ödéma, kövérség ellen használnak. Segítségével a havibajjal gyakran együtt járó püffedés is hamarabb elmúlik, sőt bizonyos menstruációs panaszok ellen is hatásos lehet.
A petrezselyem tisztító hatása fantasztikus.
Jót tesz a tüdőnek, a gyomornak, a májnak és a pajzsmirigynek, és nem egyszer bizonyult már a hólyagfertőzések ellen is hatásos szernek. Segít kihajtani a köveket, még az epekövet is, ha nem túl nagy. Az ókori Hellászban a petrezselymet kőtörőnek is hívták.

Tudományos elemzése

A petrezselyemben annyi a tápanyag, hogy a természet egyik legkiválóbb "megelőző szereként" tartható számon. B-vitamin- és káliumtartalma nagy, ám vasban, klorofillban, kalciumban, foszforban, valamint A- és C-vitaminban is gazdag. A növény ezért a teljes szervezetet erősíti és ellenállóvá teszi a fertőzésekkel és kórokkal szemben. Ráadásul olyan anyagok is vannak benne, amelyek a kutatások szerint a rákos sejtek kialakulását akadályozzák. Korántsem bizonyos, ám akadnak, akik váltig állítják, hogy rákmegelőző hatása van.

Hagyományos használata

Belsőleg. Az étkezés után fogyasztott petrezselyemtea az emésztést javítja. Egyszerűen tépjünk párat a fodros, zöld kis levelekből és egy darabkát a szárból is, aztán forrázzuk le frissen forralt vízzel, végül pedig lassan igyuk meg a főzetet Még jobb, ha a kiázott leveleket is megrágjuk és lenyeljük.
A petrezselyemteát vizeléssel kapcsolatos problémáink kezelésére is használhatjuk. Ha szárított növényt vásárolunk, nézzünk utána, hogy a por a növény melyik részéből készült. A gyökere ugyanis sokkal erőssebb hatású, mint a levele. Kövessük az adagolásra vonatkozó használati utasítást!
Külsőleg. Egyes források szerint a fejbőrbe dörzsölt petrezselyem elősegíti a hajnövekedést.

Figyelem! A várandós kismamák ne fogyasszanak petrezselymet, mert korábban megindulhat tőle a szülés. A szoptatós anyák pedig arra ügyeljenek, hogy a petrezselyem elapaszthatja a tejüket. Ám azt se feledjék, hogy a baba elválasztása után a petrezselyemtea megszünteti a tejszivárgást és könnyíthet a feszülő emlők okozta kényelmetlen érzésen. A petrezselyem hevítő hatású növény. Sose fogyasszuk, ha a szervezetünk éppen heveny fertőzéssel vagy gyulladással küzd, különösen akkor ne, ha ez a fertőzés vagy gyulladás a vesével kapcsolatos.

Kategória: Apró fortélyok-praktikák | Megtekintések száma: 469 | Hozzáadta: macsesz | Tag-ek(kulcsszavak): Tea, petrezselyem
Összes hozzászólás: 1
1 Erol  
0
A receptet javedtottam. A fenemrte1lt hosszfa hf3napokig e9rlelt szf3ja a paleoban elfogadhatf3 -, de azt javaslom, hogy inke1bb teljesen hagyjuk el, mert ilyen feldolgozottse1gfa szf3je1hoz Magyarorsze1gon nem igen lehet hozze1jutni. BB

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
online :